Sfânta Liturghie din Duminica după Botezul Domnului, oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 23 ianuarie 2022, în Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor Catedralei și a tuturor credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură creștină în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind despre necesitatea și importanța pocăinței spre care ne îndeamnă Evanghelia.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltreasfinția Sa a felicitat pe toți credincioșii prezenți cu Sfânta Duminică, dorindu-le tuturor o săptămână binecuvântată.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală a fost oficiată prima Sfântă Liturghie, oficiată de clericul Catedralei, Prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul de Copii al Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.