Sfânta Liturghie, de Nașterea Maicii Domnului, săvârșită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Mierucuri, 21 septembrie, 2022, când este sărbătorită Nașterea Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ce a săvârșit în dimineața zilei slujba Acatistului Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de laudă și mulțumire Născătoarei de Dumnezeu pentru tot ajutorul și ocrotirea ei de maică și purtarea de grijă ce o are față de credincioșii ei fii.

După citirea pericopei evanghelii, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evanghelic, relatând secvențe și momente istorice legate de Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Sărbătoare, în deosebi pe cei omagiați.

După aceasta și Înaltpreasfinția Sa a fost felicitat cu sfânta sărbătoare de niște prieteni și fii duhovnicești, care i-au oferit în dar o frumoasă și deosebită Panaghie (Engolpion).

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.