Serele cu legume din gospodăria Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU

Sîmbătă, 4 iunie, 2022, Înaltprerasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după Sinaxa ce a avut-o cu Stareții și Starețele de la Centrul Eparhial, s-au deplasat în gospodăria personală a Înaltpreasfinției Sale.

Și întrucât Înaltpreasfinția Sa este nu doar un bun sfătuitor și povățuitor, ci și un exemplu bun de urmat întru toate, a ținut să arat Stareților și Starețelor, serele și grădina unde după activitatea arhipăstorească de la birou sau după vizitele pastoral-misionare, din teritoriu, Ierarhul se îndeletnicește cu grădinăritul, cultivând și îngrijind personal felurite legume și flori.

Astfel Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat, arătându-le Stareților și Starețelor, ce îndeletniciri și preocupări pot și trebuie să aibă în mănăstirile lor. Căci așa cum se arată în multe scrieri patericale, „monahul pe lângă rugăciunea personală și participarea la Sfintele Slujbe, trebuie să se îndeletnicească cu „rucodelie”, adică cu munca, să face ceva, având o preocupare gospodărească sau meșteșugărească”.

După aceasta, Stareții și Starețele, i-au mulțumit Ierarhului pentru pilda cea bună care le-o, chiar prin exemplul său personal, de a înfăptui lucrări bune, utile și necesare în orice obște monahală.