Seminarul Raional cu profesorii de religie din Raionul Ungheni, pe tema „Rolul și importanța predării religiei în școală”

Recent, conform planului managerial al Direcției Educație Ungheni, în incinta I.P. Gimnaziul „Andrei Tamazlîcaru” din satul Grăsăni, raionul Ungheni, s-a desfășurat Seminarul Raional cu profesorii de religie, pe tema „Rolul și importanța predării religiei în școală”.

Respectiva activitate, care prin desfășurarea ei s-a dovedit a fi, pe cât de importantă, pe atât de utilă,  a fost moderată excepțional de Dnl Corneliu PREPELIȚĂ, specialist principal al Direcției Educației Ungheni.

Cu o prezență semnificativă la acest seminar, a fost, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Prot. Andrei URSOI, Președintele Sectorului Eparhial, Învățământ religios și studii teologice.

Această activitate a cuprins mai multe părți, printre care o lecție publică de religie în clasele I –III-a, cu subiectul „Sfântul Nicolae – prietenul copiilor”, susținută exemplar de Prot. Grigore CURAC, parohul bisericii din localitate, care este și profesor de religie.

Apoi a urmat un atelier de lucru, având ca subiect de discuție „Predarea subiectelor controversate la lecția de religie”.

La final, elevii respectivei instituții au prezentat activitatea extracuriculară „Andrei Tamazlîcaru – promotor al folclorului autentic”, moderată de Doamnele Larisa CAMPARE și Ala ROMAN.