Ședința Membrilor Judecății Eparhiale din 15 iunie 2017

Joi, 15 iunie 2017, în incinta Centrului Eparhial din or. Ungheni, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a avut loc Ședința Membrilor Judecății Eparhiale, privind examinarea și soluționarea cazului: reparația bisericii de către Protoiereul Ioan VEREBCEAN, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Stolniceni, r-nul Hâncești.

Ordinea de zi:

Examinarea Petiției din data de 09.06.2017, din partea credincioșilor bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Stolniceni, r-nul Hâncești.

Urmare a audierilor, examinând minuțios cele mărturisite, membrii Judecății Eparhiale, pentru neglijență și reaua gestionare a lucrărilor în parohie, preotul Ioan VEREBCEAN, a decis următoarele:

  1. Mustrare aspră cu ultima preîntâmpinare pentru gâlceava care s-a făcut în parohie și dezbinarea credincioșilor pe care trebuie să-i împace.
  2. Ca canon să slujească o zi în săptămână la mănăstirea Hâncu pe o perioadă de jumătate de an.
  3. Să organizeze reparația acoperișului bisericii.
  4. Să aibă un program stabil de mersul slujbelor, intensificarea predicilor pe tema evanghelică sau a sfântului.
  5. Amenajarea, înverzirea și curățenia pe teritoriul bisericii.
  6. Să completeze Consiliul Parohial până la 10 persoane, la Adunarea Generală Parohială din 17 iunie 2017 care va avea loc în parohie, iar ei vor fi ca ajutor la diriguirea lucrărilor de reparație a bisericii.