Ședință de lucru a Centrului Ortodox „Calea, Adevărul și Viața”

În după-amiaza zilei de duminică, 27 decembrie 2020, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a desfășurat ședința Centrului „Calea, Adevărul și Viața”, la care au luat parte și Doamna Elena BÎTCĂ coordonatoare principală a Centrului, dimpreună cu alți membri-colaboratori ai Centrului.

În cadrul ședinței s-a decis, de comun acord, alegerea domnului Vitalie CEBAN, programator, inginer de software, în calitate de Președinte al Departamentului Tehnico-științific.

Temele care s-au pus în discuție la această ședință vizează problemele cu care societatea noastră se confruntă astăzi:

  1. Impactul rețelelor de telefonie mobilă de generația a 5-a (5G) asupra populației. Organizarea seminariilor și crearea materialelor informative pentru a sensibiliza opinia publicului referitor la efectele negative ale 5G.
  2. Intensificarea controlului asupra populației globului din partea guvernelor și a corporațiilor transnaționale, prin utilizarea mijloacelor tehnice inovative.
  3. Autismul tehnologic, dobândit prin jocurile de calculator, urmărirea excesivă a programelor TV, pornografie digitală.
  4. Soluții concrete de creștere a sustenabilității vieții ferite de dezvoltarea tehnologică excesivă.

Toți ne bucurăm de progresul tehnologic, care ne face viața mai ușoară, mai plăcută în interacțiunile umane, cu toate acestea dezvoltarea tehnologică cu orice preț prezintă în sine uneori și urmări care pun viața omului în pericol (a se menționa numai exemplul în care în marile orașe ale lumii experimentare rețelei 5G a adus asupra unui număr de oameni stări de slăbiciune ca: dureri de cap, leș în etc.). Prin urmare , subiectele ce vor fi puse în discuție și prezentate publicului de către Departamentul Tehnico-științific al Centrului „Calea Adevărul și Viața” prezintă un real folos, și printr-o dezbatere justă cu argumente pro și contra vom putea afla, având la bază părerile specialiștilor din domeniu, care elemente ale progresul tehnico-științific prezintă sau pericol pentru viața oamenilor.