Şedinţa online a Comisie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Canonizarea Sfinţilor

Joi, 2 iulie 2020, a avut loc Şedinţa Comisie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru Canonizarea Sfinţilor. Din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, respectiva şedinţă a avut loc online.

Astfel, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, membru activ al Comisiei menţionate, a luat parte la şedinţa de lucru, de asemenea online, fiind prezent în Centrul Eparhial.

Ordinea de zi a celei de-a 112 ședință a Comisiei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru canonizarea sfinților a cuprins următoarele puncte și prezentări:

  1. Preasfințitul PANKRATIE, Episcop de Troițk, președintele Comisiei: Cuvânt introductiv;
  2. Înaltpreasfințitul AMBROZIE, Arhiepiscop de Vereia, Vicar Patriarhal: Includerea sfinților noi proslăviți, Arhimandritul SOFRONIE (Saharov) și Schiegumenul IOAN (Alexeev) în calendarul Bisericii Ortodoxe Ruse;
  3. Preasfințitul ALEXEI, Episcop de Solnecinogorsk, Vicar Patriarhal: Proslăvirea locală în soborul sfinților Mitropoliei de Ekaterinburg a fericiților Cosma și Ioan de Verhotursk și a cuviosului Arefa de Verhotursk.

Pe parcursul şedinţei, membrii Comisiei au analizat minuţios dosarele înaintate şi au fost supuse la vot unele propuneri.