Scrisoare de mulțumire adresată ÎPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

 

Înaltpreasfinția Voastră, Vă rog să primiți mulțumiri cordiale pentru ospitalitatea și mărinimia de care ați dat dovadă în timpul vizitei mele în Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Am rămas profund impresionat de cele văzute la Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din Chișinău, aflată în amplu proces de renovare, la sfintele mănăstiri Frumoasa, Hîrbovăț și Hîrjauca din raionul Călărași, dar mai ales la Catedrala episcopală și Centrul eparhial din Ungheni, unde munciți de ani buni cu timp și fără de timp.

Tot ce am văzut pe șantierul noului Centru eparhial și a monumentalei Catedrale, ce se zidește în cinstea Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț, edificiu eclesial unic, cu astfel de hram și aspect arhitectural, mi-a cuprins sufletul de bucurie duhovnicească și de profundă recunoștință față de munca jertfelnică depusă de Înaltpreasfinția Voastră.

Vizitând biserica în construcție „Nașterea Maicii Domnului” din cart. Ungheni Deal, m-am bucurat să văd cu câtă dragoste povățuiți și ajutați tinerii preoți la zidirea sfintelor lăcașe.

Plantația de cătină și ferma de animale a Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, pe care le administrați cu multă dăruire, sunt un exemplu de gospodărie, pentru toți cei iubitori de a prelucra pământul și glia strămoșească.

Înaltpreasfinția Voastră, Bunul Dumnezeu să Vă binecuvinteze și să Vă ajute în toate lucrările desfășurate în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

 

Cu arhierești binecuvântări şi doriri de tot binele,

†  VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE