Schimbarea la Faţă a Mântuitorului sărbătorită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Sîmbătă, 19 august 2023, când este sărbătorită Schimbarea la Față a Mântuitorului, una din cele 12 Sărbători Împărătești, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală  ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii și credincioșii prezenți.

După citirea pericopei evanghelice, prin care este relatată minunata întâmplare ce a avut loc pe Muntele Taborului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sa, prot. Ștefan RÎMBU, a ținut un cuvânt de învăţătură în care a făcut referire la taina și mesajul central al sărbătorii.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul, a sfinţit noua roadă a viței de vie, adică strugurii, explicându-le creștinilor de ce este important să nu se guste din strugurii de poamă până la această zi, când conform tradiției bisericești sunt sfințiți.

La final, Chiriarhul a felicitat cu Sfânta Sărbătoare credincioșii prezenți, dorindu-le ca harul și sfințenia Sfintei Sărbători de azi, să se sălășluiască în inima, sufletul și viața fiecăruia, ca în felul acesta să putem mai ușor să lucrăm duhovnicește la schimbarea spirituală a fiecăruia dintre noi.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.