Sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Logănești, raionul Hîncești

Luni, 28 august, 2023, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhipiscop de Ungheni și Nisporeni, a slujit în parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Logănești, raionul Hîncești.

În dimineața zilei Ierarhul a fost întîmpinat călduros de parohul bisericii, Protoiereul Leonte LILICU împreună cu Doamna Preoteasă cu copiii și numeroși creștini prezenți.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, parohul bisericii, Protoiereul Leonte LILICU dar și alți slujitori.

În timpul Vohodului mic, parohul bisericii, Protoiereul Leonte LILICU, a fost decorat cu Medalia Eparhială „Sf. Alexandru Nevski”, gr. I.

La slujba de astăzi au luat parte și mai multe oficialități ale Administrației Publice Locale.

După citirea pericopei evanghelice Chiriarhul a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre istoria și semnificația duhovnciască a sărbătorii de azi, Adormirea Maicii Domnului.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba de sfințire a unei troițe (răstigniri), ctitorită de un mărinimos creștini din localitate.  Apoi a fost săvârșit un Te Deum pentru sănătatea omagiaților și a tuturor enoriașilor. Apoi, Ierarhul a înmânat Medalii Eparhiale și Diplome arhierești unor ctitori și binefăcători ai bisericii .

La final, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Litia la mormântul Protoiereului Ioan GRAUR, fost paroh al bisericii Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Logănești, raionul Hîncești.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI, care l-a sfârșit l-au felicitat pe Vlădica Petru cu cei 31 ani de slujire la Sfântul Prestol.