Procesiunea cu sfinte moaște și sfințirea a două troițe la Mănăstirea Hîncu

După încheierea Sfintei Liturghii din biserica „Sf. M. Mc. Pantelimon”, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu soborul impunător de slujitori și mulțimea credincioșilor prezenți, au efectuat precesiunea cu sfintele moaște în jurul mănăstirii, după cum este și tradiția în ziua hramului, cu citirea a patru pericope evanghelice, din cele 11 ale Învierii.

După aceasta au fost sfințite două răstigniri, realizate în marmură, ce sunt amplasate în fața biserici „Cuvioasa Parascheva”.

Apoi s-a săvârșit Tedeum pentru întreaga obște monahală și binefăcătorii și închinătorii acestei Sfinte mănăstiri.

Totodată Înaltpreasfinția Sa a citit și rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu și Cuvioasei Parascheva pentru ajutorul primit la efectuarea tuturor lucrărilor de restaurare și renovare ce au fost efectuate la acoperișul bisericii „Cuvioasa Parascheva”, din complexul monastic al Sfintei și frumoasei Mănăstiri Hîncu.

După aceasta, Înaltpreasfinția Sa a primit în Reședința Arhipiscopală de la Mănăstirea Hîncu, și a purtat discuții constructive bilaterale c-un grup de academiceni și oameni cu renume din domeniul medicinei din țara noastră: Dnl Emil CEBAN, Rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”; Dnl Andrei UNCUȚĂ, Directorul Spitalului Republican; Dnl Stanislav Gropa, academician, profesor universitar, șeful Catedrei de neurologie nr. 2 din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Dnl Victor COJOCARU, Șeful Secției de Anestezie și Terapie de la Spitalul Republican.

Cu ocazia Hramului Sfintei Mănăstiri și pentru prodigioasa activitate ce desfășoară exemplar respectivii domni pe tărâmul medicinei, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, i-a decorat pe destinșii academiceni cu Înalta Distincție Eparhială „Cuvioasa Parascheva”.