Prima zi a pelerinajului în Țara Sfântă, organizat de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

În dimineața zilei de vineri, 15 iulie 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, dimpreună cu grupul celor 58 de persoane cu care se află în Țara Sfântă, au început această primă a binecuvântatului pelerinaj, cu închinare la locurile sfinte din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Aici Ierarhul, dimpreună cu pelerinii s-au închinat cu multă evlavie și bucurie sufletească la Golgota, Piatra pe care a fost uns Hristos după ce a fost coborât de pe Cruce și locul aflării Sfintei cruci de către Sfânta Împărăteasa Elena.

Apoi Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu pelerinii, s-au închinat la locurile sfinte de pe drumul pătimirilor lui Hristos, vizitând închisoarea unde a stat Hristos, locul unde mironosița Veronica i-a dat mahramă să se șteargă Iisus pe față, locul unde a căzut Mântuitorul cu Cruce în spate, unde Simon Cirineul a fost silit să ducă Crucea Mântuitorului, închisoarea lui Baraba, dar și alte locuri de pe drumul pătimirilor, numit și Drumul Crucii.

Menționăm că la toate aceste locuri Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu slujitorii ce-l însoțesc, au citit pericopele evanghelice care relatează momentele ce istorisesc întâmplările legate de aceste locuri vizitate și la care s-au închinat. De asemenea, Ierarhul a pomenit toate numele celor care i-au dat pomelnicele spre a fi pomenite în Țara Sfântă.

După aceasta, pelerinii respectivi dimpreună cu Ierarhul au vizitat Misiunea Rusă de la Ierusalim „Александровская Подворья”, închinându-se la toate sfințeniile de aici.

Iar după aceasta a fost vizitată casa Străbunicilor (după trup) ai Mântuitorului, închinându-se de asemenea și la sfințeniile de aici.

Menționăm și faptul că la toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.