Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Liturghia și Sfințirea Paraclisului nou construit ”Icoana Maicii Domnului Potolește Întristarea Mea” din or. Nisporeni

Sîmbătă, 15 iulie 2017, cînd Biserica Ortodoxa îl prăznuiește pe Sfîntul Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare Chiriarhul locului, Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat sfințirea noului Paraclis  și sfînta Liturghie în paraclisul temporar în cinstea Icoanei Maicii Domnului ”Potolește Întristarea Mea’‘ din or. Nisporeni unde mai apoi va fi construita bserica propriu zisă.

În dimineața zilei ierarhul a fost întîmpinat călduros de Protopopul circumscripției Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI, parohul bisericii preot Nicolae CĂRCHILAN soborul de preoți prezenți și creștinii veniți la slujbă.

După oficierea Sfintei Liturghii Preasfinția Sa, a oficiat un Te Deum de mulțumire cu înconjurarea bisericii și citirea Pericopelor Evanghelice ale Învierii, la finele căruia parohul bisericii  a fost decorat cu Medalia eparhială Sf. Binecredinciosul Cneaz Alexandru Nevschi gr.I și alți ctitori au fost decorați cu dinstincții eparhiale.

Tot aici Stăpînul a adus în dar noului locaș de închinare o icoană cu hramul bisericii sfințite astăzi, Icoana Maicii Domnului „Potolește Întristarea Mea”, o iconaă foarte veche care a fost dăruită mănăstirii Hîncu, de către Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, iar Ierarhul a adus-o în dar acestei biserici care este unica din țara noastră care poartă acest hram. A mai fost aduse în dar tinerei parohii o cadelniță, o candilă și o evanghelie din partea Preafericitului Patriarh KIRIL. Ierarhul a mulțumit tuturor celor care au contribuit atît financiar cît și fizic la construcția acestui locaș de închinare urîndule ca Dumnezeu să-i binecuvinteze și să le răsplătească pentru toate eforturile depuse.

Acest sfînt locaș a fost construit  cu purtarea de grijă a Preasfințitului Episcop PETRU care în nenumărate rînduri a vizitat șantierul de construcții dînd sfaturi și povețe parohului, preot Nicolae CĂRCHILAN și iplicarea personală a Primarului orașului Nisporeni, Dn Grigore ROBU, cu care Episcopia noastră are o colaborare fructuoasă dar și cu implicarea activă a unui grup mare de creștini care au depus un mare efort fizic și financiar la construcția acestui sfînt locaș atît de necesar pentru creștinii din acest cartier dar și pentru cei ce zi de zi se tratează și pentru cei ce își duc serviciul în Spitalul Raional Nisporeni. Tot cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU și cu stăruința lui a fost alocat acest teren din preajma Spitalului Raional Nisporeni pentru care Preasfinția Sa aduce mulțumiri administrației Spitalului cît și consiliului raional Nisporeni.

Amintim că  în clădirea Spitalului raional Nisporeni, a activat un paraclis unde au fost oficiate Acatiste și Rugăciuni dar a fost neîncăpător pentru oficierea Sfintei Liturghii motiv pentru care a apărut și inițiativa de a construi o biserică mai încăpătoare care v-a fi de folos atît personalului medical, pacienților cît și creștinilor din preajmă.