Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a luat parte la slujba praznicală prilejuită de împlinirea a 60 ani de viata a ÎPS SAVA Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari

Joi, 27 septembrie 2018, cînd întreaga Biserică Ortodoxă prăznuiește Înălțarea Cinstitei și de Viață făcătoarei Cruci, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a luat parte la Liturghia Sobornicească în Catedrala Arhiepisopală din municipiul Tiraspol, prilejuită de împlinirea a 60 ani de viață pămîntească a Chiriarhului Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, Înalptreasfințitul Arhiepisop SAVA.

La slujba praznicală de astăzi, prilejuită de împlinirea a 60 ani de viață a Înaltpreasfințitului SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, au participat Ierarhi și clerici din Moldova, Rusia și Ucraina,  dar și conducerea Regiunii.

Slujba Sobornicească a fost oficiată de Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, îmreună cu un sobor impunător de Ierarhi, preoți și diaconi. La finalul Sfintei Liturghii, omagiatul zilei, Înaltpreasfințitul SAVA, a fost felicitat de  confrații Ierarhi, de cler și de credincioși.

Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, i-a adresat omagiatului un cuvânt de felicitare în care i-a urat sănătate trupească și sufletească, putere de a făuri în continuare frumosul și ajutor de la Dumnezeu în toate.

În semn recunoaștere a meritelor și realizărilor Înaltpreasfințitului SAVA, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, pentru Biserica Ortodoxă din Moldova, a fost decorat cu Medalia Patriarhală „Sfîntul Inochentie” gradul III iar Întâistătătorul Bisericii noastre L-a decorat pe sărbătorit cu Medalia „Mitropolitul Petru Movilă” gr I.