Preasfințitul PETRU oficiat ultima Slujbă a Pasiei din acest post, în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În seara duminicii a cincia din Postul Mare, pe 18 aprilie 2021Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit ultima Slujbă a Pasiei din acest post, în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

Menționăm că Slujba Pasiei, cuprinzând Acatistul Patimilor Mântuitorului, dimpreună cu Evanghelia, care de asemenea relatează firul pătimirii lui Iisus, este o slujbă umilincioasă, ce îndeamnă la trăiri duhovnicești profunde, prin care se cuvine a se aduce cinste și laudă Mântuitoarelor Patimi a lui Hristos, ce le-a suferit din dragoste, pentru mântuirea omenirii.

Alături de Preasfinţia Sa, la slujba Pasiei au fost prezenţi slujitorii Catedralei Episcopale, dar şi credincioşi evlavioşi care au venit să se îndulcească duhovniceşte de cântările umilincioase de la slujba Pasiei.

La final Ierarhul, a menționat în cuvântul de învățătură, importanța acestui acatist și folosul citirii lui, vorbind totodată despre atitudinea creștinească ce trebuie să o avem față de Sfintele și Mântuitoarele patimi a lui Hristos.

Biroul de presă al Episcopie de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)