Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, prezent la o întrunire de lucru în cadrul Ministerului Educației

Vineri, 31 iulie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, însoțit de juriști și specialiști din domeniul educației, s-a aflat în incinta Guvernului Republicii Moldova, unde, în cadrul Ministerului Educației, a avut loc o întrunire de lucru cu reprezentanții societății civile, ONG și Episcopiei de Ungheni și Nisporeni. Întâlnirea a avut loc în limitele proiectului episcopal „Calea, Adevărul și Viața”, direcția educație.

Dna Natalia GRÂU, secretar de stat în domeniul educației și dna Cristina LUNGU au fost deschise spre un dialog constructiv, schimb de opinii și experiență în domeniul studiilor de alternativă. Astfel, au fost analizate diverse posibilități de îmbunătățire a cadrului legal existent în domeniul educației, dar și unele aspecte practice de aplicare ale unor articole controversate ale Codului Educației.
Părțile au fost de acord ca aplicarea interpretativa ale unor articole din Codul Educației, confuzionează părinții, dar și unii reprezentanți din domeniul educației.
În final, Episcopia de Ungheni și Nisporeni a venit cu un demers către secretarul de stat și Ministerul Educației, la care așteaptă răspuns în termeni legali, nădăjduind la o colaborare constrictivă cu reprezentanții statului.