Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în ziua sa de naştere a vizitat mormintele părinţilor şi biserica din satul natal

Joi, 29 octombrie 2020, în a doua jumătate a zilei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, după ce a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie, aducând lui Dumnezeu rugăciuni de mulţumire pentru darul vieţii şi tot ajutorul primit în cei 53 ani de viaţă pământească, s-a deplasat în satul natal, Lupa Rece din raionul Străşeni.

Aici a mers mai întâi la cimitir, la mormintele părinţilor şi rudeniilor, pentru a le duce florile recunoştinţei. Totodată Ierarhul a oficiat Litia morţească pentru sufletele părinţilor şi a rudelor trecute la Domnul.

Totodată menţionăm că Preasfinţitul PETRU a vizitat biserica în construcție din satul natal cu hramul „Cuvioasa Parascheva”, care cu stăruința şi suportul nemijlocit al Preasfinţiei Sale se construiește, prin urmare el fiind ctitorul principal. La biserică a discutat cu echipa de muncitori despre mersul lucrărilor de construcție. Şi pentru faptul că Preasfinţia Sa este astăzi omagiat, a donat, atât pentru sănătatea Sa, cât şi pentru sufletul părinţilor Preasfinţiei Sale, suma de bani din care s-a procurat toată vopseaua pentru exteriorul bisericii date.