Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvîrşit punerea petrei de Temelie a Bisercii „Sf. Mc. Dimitrie” și Sfînta Liturghie în satul Drujba, Protopopiatul Ungheni

Duminică, 18 august 2019, pentru satul Drujba a fost o adevărată sărbătoare duhovnicească căci astăzi s-a pus piatra de temelie a bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” de către Chiriarhul locului Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni.

Сu multă bucurie creştinii din localitate au ajuns şi la ziua mult aşteptată, punerea petrei de temelie a viitoarei biserici. În dimineaţa zilei Preasfinţia Sa a fost întîmpinat călduros de către Soborul de preoți în frunte cu părintele paroh, Protoiereul Veceaslav BUDEI împreună cu creştinii din localitate.

A urmat slujba punerii pietrei de temelie a bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din localitate fiind prezenţi şi oficialităţi locale în persoana primarului localităţii, Dn Vasile BODRUG și mai mulți ctitori și binefăcători ai bisericii.

Sfînta Liturghie a fost oficiată pe temelia viitoarei bisericii cu un altar frumos improvizat și împodobit cu toate cele necesare pentru oficierea Slujbei divine.

În cadrul Sfintei Liturghii după citirea evangheliei, Preasfinţitul PETRU, a explicat ideia pericopei evanghelice de astăzi: ,,Pricina tuturor relelor este păcatul şi depărtarea de Dumnezeu, căderea omului în necredinţă. De aceea îngăduie Dumnezeu să vină asupra noastră vânturi potrivnice, să se înfurie marea cea sălbatică cu ură şi să urle lovind cu greu în corabia vieţii noastre, în casa noastră, ca noi, îngroziţi de cele ce vedem, să strigăm la Dumnezeu, ca Petru, să-L căutăm pe El şi să I ne rugăm Lui cu mai mult foc şi cu credinţă arzătoare, aşa cum observăm la Sfântul Petru că, atunci când a văzut că se scufundă, a strigat cu toată puterea: „Doamne, mântuieşte-mă că pier!””.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvîrșit un Te Deum de mulțumire  la finele căruia mai mulți ctitori și binefăcători ai sfîntului lăcaș au primit din parte Ierarhului Medalii și Diplome Arhierești.

La încheire Preasfinţia Sa s-a adresat tuturor celor prezenți cu un cuvînt de felicitare în cadrul cîruia a întărit pe toți, îndemnîndu-i să pună umăr cu umăr la finisarea sfîntului lăcaș.