Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în ziua de pomenire a Sfântului Apostol Matia

Sîmbătă, 22 august 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de cei bolnavi. Totodată au fost aduse lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După rugăciunea Tatăl Nostru, au fost împărtășiți credincioșii ce s-au pregătit pentru primirea Sfântului Trup și Sânge a Mântuitorului.

După încheierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul PETRU a ținut un cuvânt de învăţătură din pasajele evanghelice ce s-au citit și din viața Sfântului Apostol Matia, a căruia pomenire se săvârșește astăzi.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Jozefina VIZITIU-GAJIM.