Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat slujba de sfințire a unei noi răstigniri

Duminică, pe 8 noiembrie 2020, când se face pomenirea Sf. M. Mc. Dimitrie, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Episcopală, la invitația familiei MIHAILOV Iacob și Maria, s-a deplasat în cartierul Dănuțeni din mun. Ungheni, pentru a săvârși sfințirea unei răstigniri.

Menționăm că Dnl Iacob MIHAILOV este șeful de șantier a viitoarei Catedralei Episcopale pe care Preasfințitul PETRU o zidește în cinstea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hârbovăț.

Această troiță, de la răspântia a două străzi, a fost ridicată cu suportul și la inițiativa familiei amintite, dar și cu contribuția oamenilor de bună credință ce locuiesc pe strada respectivă.

După osifierea slujbei de sfințire a răstignirei respective, Ierarhul a felicitat familia Mihailov, dar și pe credincioșii prezenți, care au contribuit la edificarea unui lucru atât de sfânt.

Totodată Preasfinția Sa a ținut un consistent și important cuvânt de învățătură despre folosul și importanța înălțării și cinstirii unei sfinte cruci. De asemenea, Preasfințitul PETRU le-a vorbit credincioșilor prezenți șe de viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, pe care trebuie să-l avem ca model de vețuire creștină să-i ceră ajutorul.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni