Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie Și Slujba Prohodului în parohia „Cuv. Parascheva” din. satul Nișcani, raionul Călărași

Pentru creştini, moartea nu este sfârşitul vieţii, ci trecerea în Împărăţia cea veşnică, momentul pentru care creştinii se pregătesc şi care îl aşteaptă cu nădejdea Învierii. Slujba înmormântării reflectează în acelaşi timp tristeţea şi solemnitatea despărţirii sufletului de trup şi nădejdea creştinilor în Hristos şi aşteptarea întâlnirii cu El. Sufletul se desparte de trup, iar trupul „în ţărână se întoarce”.

Joi, 8 august 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfînta Muceniță Parascheva, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie și Prohodul nou-adormitei Xenia, mama Protoiereului Boris STRATAN, în biserica “Cuv. Parascheva” din satul Nișcani, raionul Călărași.

După oficierea Sfintei Liturghii, Ierarhul însoțit de soborul preoților slujitori a oficiat Slujba Prohodului lîngă scriul cu trupul neînsuflețit al roabei lui Dumnezeu Xenia.

La final Preasfinția Sa a ținut un cuvînt de mîngîiere pentru familia îndurerată.