FOTO/VIDEO Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din s. Pîrlița, r. Ungheni, și Prohodul nou-adormitului Protoiereului Eliodor ELOI

  1. Zeci de credincioși l-au condus, astăzi, 24 decembrie 2017, pe ultimul drum, pe protoiereul mitrofor Eliodor ELOI, paroh al bisericii Sf. Ioan Botezătorul  din satul Pîrlița, raionul Ungheni.

În dimineața zilei, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, înconjurat de un sobor de preoți a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și apoi prohodul nou-adormitului protoiereului Eliodor.

La finele Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a rostit un cuvînt de învățătură în cdrul căruia a făcut o sinteză a vieții exemplare trăită de păriintele Eliodor.

Au mai fost prezenţi la slujba de înmormântare Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, protopopul circumscripției Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU dimpreună cu mulți preoți din protopopiat, fii duhovnicești ai răposatului părinte, oficialităţi locale, prieteni și mai mulți preoți din cuprinsul Mitropoliei Moldovei cît și din România.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Eliodor ELOI a fost scos din biserică şi purtat, în procesiune, în jurul locaşului de cult, apoi a fost înhumat în curtea bisericii “Sf. Ioan Botezătorul din satul Pîrlița, raionul Ungheni, în prezența mulțimii de preoți și credincioși. Aici la final au luat mai mulți cuvîntul rostind cuvinte de laudă părintelui răposat printer care primarul localității, corpul didactic al liceului din localitate și mai mulți elevi care l-au iubit și stimat pe părintele Eliodor.

Protoiereul mitrofor Eliodor ELOI, a fost un preot cucernic care a slujit Domnului cu toată stăruința. A întemeiat o familie puternică în cadrul căreia a crescut și educat creștinește cinci copii îcît unii au îmbrățișat taina preoției. A slujit la Sfîntul altar cu ardoare timp de 40 de ani, a slujit în mai multe parohii din raionul Ungheni, pe care le-a cîrmuit cu chibzuială. Părintele a fost cela care a redeschis parohia „Sf. Ioan Botezătorul din satul Pîrlița, raionul Ungheni, iar biserica ridicîndu-o din ruini și pe care a păstorito timp de 27 ani.

Veşnica lui pomenire!