Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din s. Cărpineni, r-nul Hîncești, și prohodul nou-adormitului Protoiereului Grigore IOVU

Mai mulți preoți și credincioși l-au condus, astăzi, 7 iulie 2018, pe ultimul drum, pe Protoiereul Mitrofor Grigore IOVU, fost paroh al cîtorva biserici din protopopiatul Hîncești, iar timp de 26 ani paroh al bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din s. Cărpineni, r-nul Hîncești.

În dimineața zilei, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, înconjurat de un sobor de preoți din diferite  localități, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și apoi prohodul nou-adormitului Protoiereului Grigore. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de Preotese din Episcopia de Ungheni și Nisporeni dirijat de Dna Iozefina VIZITIU.

La finalul Slujbei Prohodului Preasfinția Sa, rostit un mesaj de condoleanțe adresat familiei îndurerate, prietenilor și tuturor celor prezenți, după care i-a îmbărbătat duhovnicește pe toate rudele și prietenii în special pe preoteasa nou-răposatului Protoiereu Grigore, care este și ia bolnavă și fiului, Preotul Evsesie, care a rămas paroh în locul tatălui său.

Vrednicul de pomenire Protoiereul Grigore a fost un bun slujitor și un înțelept păstor al creștinilor dreptmăritori. Părintele Grigore  a avut o blândețe rară, a fost mereu prezent acolo unde era nevoie de o mână de ajutor, de un sfat înțelept, dar mai ales de o rugăciune și de un cuvânt de îmbărbătare.

După slujbă, sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Grigore a fost scos din biserică şi purtat, în procesiune, în jurul sfântului locaş, apoi a fost înmormîntat în curtea bisericii “Sf. Ioan Botezătorul”.

Părintele Grigore sa născut în satul Rezeni, raionul Dumbrăveni, actual Ialoveni, la data de 19 iunie 1957. Studiile teologice le-a făcut la Seminarul Teologic din Leningrad, după care a fost hirotonit diacon și preot în anii 1986 și respectiv 1987. A crescut și a educat creștinește 4 copii dintre care unul este preot. Prima s-a parohie a fost biserica „Sf. Mihail și Gavriil” din satul Negrea, raionul Hîncești, după care a mai deservit și parohia „Sf. Irh. Nicolae” s. Mingir, același raion, după care timp de 26 de ani i-a povățuit duhovnicește pe creștinii parohiei „Sf. Ioan Botezătorul” din Cărpineni.

Părintele Grigore IOVU, s-a stins din viață la cei 61 de ani, și 31 ani de slujire la sfîntul prestol, pe perioada acestor ani părintele a făcut multe lucruri de laudă pentru binele și bunăsporirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Veșnică lui Pomenire!