Preasfințitul PETRU, a luat parte la Slujba Prohodului pentru nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Eugen CHIRIAC, finul Său de botez

Luni, 25 mai 2020, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârşit Slujba Prohodului la Mănăstirea Ciuflea din Capitală pentru nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Eugen Chiriac.

La Prohod, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și un sobor de preoți și diaconi. Tinarul Eugen a parasit aceasta lume la virsta de 24 de ani in urma unei boli incurabile,Preasfintia Sa cunoscind aceasta familie de crestini buni de foarte multi ani fiind si nas de botez pentru Eugen care era un baiat cu calitati rare ascultind de mic de parinti avind rezultate bune si  in invatamint. Cu mare durere in suflet am primit vestea ca soarele a apus in aceste zile pentru o fiinta atit de draga inimelor si sufletelor noastre.

La finalul slujbei, Mitropolitul Vladimir a citit rugăciunea de dezlegare, după care a rostit un cuvânt de mângâiere și compasiune pentru familia răposatului, și pentru cei care au fost astăzi alături în comuniune de rugăciune, pentru odihna și iertarea păcatelor nou-adormitului Eugen.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!