Preasfințitul Episcop PETRU a vizitat expoziția „Sfinții Închisorilor Comuniste” din cadrul Centrului Ortodox „Sfântului Ioan Teologul” satul Răciula, raionul Călărași

În ziua de prăznuire a icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț, după oficierea Sfintei Liturghii la mănăstirea Hârbovăț, Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni împreună cu Stareții și Starețele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei de Ungheni și Nisporeni s-au deplasat în satul Răciula, în vizită la Expoziția permanentă „Sfinții Închisorilor Comuniste – unica din Republica Moldova din cadrul Centrului Ortodox „Sfântului Ioan Teologul”. De asemenea li s-au prezentat cele două săli inaugurate în cadrul centrului, prima fiind dedicată istoriei mănăstirii și localității Răciula, în cea de a doua fiind redată viața și sacrificiul Sfântului Mucenic Împărat Nicolae al II-a cu familia sa.

Expoziția „Sfinții Închisorilor Comuniste” este o expoziție permanentă ce are ca scop să ne cunoaștem cât mai profund filele tragice din istoria ortodoxiei, dar şi de a mărturisi marile minuni şi ajutorul lui Dumnezeu celor ce sufereau în surghiun. Aici puteți auzi istorii adevărate, frînturi din viaţa celor ce au păşit în sinaxare. Vă puteți familiariza cu istoria, statisticile dar şi viaţa de zi cu zi a deţinuţilor din GULAG.

Vizitatorii au făcut cunoștință de asemenea cu direcțiile de activitate ale Centrului Ortodox „Sfîntul Ioan Teologul”: direcția de creație pentru copiii de pînă la 13 ani, direcția de activitate cu tinerii ortodocși, atelierul de colivă, direcția socială de ajutor a nevoiașilor.