Preasfinţitul Episcop PETRU a oficiat Slujba Sfintei Liturghii în Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din or. Călăraşi

Sîmbătă, 10 noiembrie 2018, cînd Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfînta Muceniță Parascheva, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Biserica „Sf. Ap. Petru şi Pavel” din or. Călăraşi. Ierarhul a fost întâmpinat călduros de către protopopul de Călăraşi – protoiereul Grigore DODON şi parohul bisericii sus numite – protoiereul Petru CALIGA.

Ierarhului i-au coliturghisit un Sobor  ales de preoți printre care Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța).

În cadrul slujbei parohul bisericii sus numite, protoiereul Petru CALIGA, pentru activitatea rodnică în sânul Bisericii Ortodoxe şi contribuirea activă la altoirea în rândul oamenilor a spiritualităţii creştine, a fost decorat cu dreptul de a Sluji Sfînta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise pînă la imnul Heruvic.

După citirea pericopei evanghelice, Chiriarhul, a ţinut un cuvânt de învăţătură din viaţa Sfintei Mucenițe Parascheva, accentuând importanţa cinstirii acestui sfânt, prin credinţa şi dragostea care o avea de mic copil către şi Dumnezeu şi marea înfrânare şi ascultare pe care o avea faţă de cele sfinte.

La finele slujbei a urmat un Te Deum de multumire, după care Stăpînul a adus sincere felicitări şi mulţumiri, protoiereului Petru CALIGA, pentru eforturile depuse în dezvoltarea spiritualităţii creştine ale enoriaşilor, pentru înfrumuseţarea şi amenajarea bisericii din localitate şi pentru prezenţa activă a creştinilor, ceea ce arată că biserica din localitate este o Biserică vie a lui Hristos, după care au urmat cuvinte de felicitare către ctitorii bisericii care au o mare importanţă la înfrumuseţarea sfântului locaş.

Parohul bisericii a adus sincere felicitări şi mulţumir Preasfinţiei Sale, pentru vizita arhipăstorească şi slujba săvârşită în comun urându-i şi în continuare o slujire fructuoasă, pline de roade duhovniceşti şi mântuire sufletească.