Pomenirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi cinstită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Marți 6 decembrie 2022, când laolaltă cu alți sfinți, se face și pomenirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea tuturor enoriașilor și binefăcătorilor Sfintei Catedralei Episcopale.

De asemenea rugăciuni de laudă și mulțumire au fost aduse și Sfântului Binecredincios Alexandru Nevschi, ocrotitorul Sfintei Catedrale, a cărui trecere la cele Veșnice este sărbătorită astăzi.

Alături de Ierarh au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, care este și omagiatul zilei, împlinind 37 ani de viață, dar și un sobor de preoți și diaconi.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a relatat secvențe din viața Sfântului Alexandru Nevski, vorbind de exemplul său cel sfânt de trăire creștină.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe omagiatul zilei, Prot. Vadim COROSTINSCHI, cu ocazia împlinirii celor 37 ani de viață pământească, dorindu-i sănătate, ajutor și mântuire de la Dumnezeu, oferindu-i în dar o frumoasă cruce pectorală (cu pietre scumpe). Apoi a felicita pe toți omagiații care poartă numele Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.