Pomenire Sfântului Ierarh Nicolai, cinstită în Duminica a XXVI-a la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică, 19 decembrie 2021, când se face și pomenirea Sfântului Ierarh Nicolai, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de slujitori, credincioșii prezenți, dar și de oaspeți de seamă veniți din Cerăuți, Ucraina.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul slujitorilor și credincioșii prezenți, au adus lui Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire, dar și rugăciuni de laudă Sfântului Ierarh Nicolai, pentru ajutorul ce îl dă credincioșilor și mijlocirea ce-o face înaintea lui Dumnezeu pentru omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Ierarhului, Prot. Nicolai BOIAN a ținut un cuvânt predicatorial, în care a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Ierarh Nicolai.

După încheierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșit Tedeum pentru sănătatea tuturor omagiaților, care poartă numele Nicolai sau îl au ca ocrotitor al casei pe Sf. Ierh. Nicolai.

La final, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe omagiatul zilei, prot. Nicolai BOIAN, dar și pe toți creștinii prezenți, cu pomenirea Sfântului Ierarh Nicolai, dorindu-le tuturor mântuire și ajutor de la Dumnezeu, dar și ocrotire de la Sfântul Ierarh Nicolai.

La final, cu ocazia pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu Prot. Nicolai BOIAN a împărțit peste 150 de cadouri cu dulciuri, cărțulii de rugăciuni, copiilor prezenți în Sfânta Catedrală.

De asemenea, au fost împărțite tuturor credincioșilor Iconițe cu Sf. Ierh. Nicolai.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni