ANUNȚ! Pagină de internet pentru Asociația Obștească Ortodoxă „Caritate și Fapte bune”

Dragi vizitatori ai site-ului Episcopiei noastre,

        Preasfințitului nostru Stăpân, PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, nu-i sunt străine faptele de milostenie și actele de caritate față de orice suflet creștinesc, care vine la Centrul Eparhial cu vreo durere, o lipsă sau necaz sau despre care aude că din diferite circumstanțe ale vieții, se află în strâmtorare.

Preasfinția Sa, în vasta activitate arhipăstorească, împlinește învățăturile Sfintei Scripturi și ale Sfinților Părinți, care ne îndeamnă să facem milostenie. Activitățile caritabile înfăptuite de Preasfințitul PETRU sunt ghidate de asemenea învățături sfinte:

Fericit e cel ce caută la sărac și la sărman, în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul” (Psalmul 40, 1)

Cel ce are milă de sărman, împrumută Domnului”(Sol. 19, 17)

„Milostenia are cea mai mare trecere înaintea lui Dumnezeu. Să facem milostenie, căci ea ne va trece peste toate relele acestui veac, dar și a celui viitor și ne va duce înai. (Sf. Ioan gură de Aur)

De ai ceva mai mult decât ce este de trebuință zilei, împarte săracilor, căci cel ce întinde brațul său spre ajutorul aproapelui, primește brațul lui Dumnezeu în ajutorul său”. (Cuviosul Isaac Sirul)

Prin urmare, împlinind cuvântul scripturistic care ne învață: „Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Matei 5:16), cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, punem la dispoziția dumneavoastră o pagină de internet (un blog)  a (al) Asociației Obștești Ortodoxe „Caritate și Fapte Bune”, pe care o veți putea accesa direct din browser-ul Dumneavoastră (Chrome, Firefox, Opera, Safari) și vizualiza actele de caritate și faptele de milostenie pe care ierarhul nostru le face cu suportul său nemijlocit, dar și a oamenilor de bună credință, care nu sunt indiferenți la suferința semenilor:

www.aocaritatesifaptebune.blogspot.com

        Pe această cale, facem apel la mila creștinilor de bună credință, care doresc să doneze diferite ajutoare, sub orice formă, produse alimentare sau nealimentare, perisabile sau neperisabile, destinate exclusiv într-ajutorării semenilor și acordării posibilității de a avea acces la o viață decentă sau la o educație de calitate – pe care fiecare ființă umană, în virtutea faptului că este creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (cf. Facerea 1:26), trebuie s-o aibă -, indicăm adresa Sediului Episcopal:

MD-3606, mun. Ungheni, str. Națională 8
(catedrala Episcopală „Sfântul Binecredincios Cneaz Alexandru Nevski”)

precum și rechizitele bancare, dacă doriți să donați bani pentru susținerea celor cu o viață mai grea, cu încercări și necazuri:

MD15ML000000002251646120

Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru milostenia pe care o faceți!