Ospățul Euharistic în ziua sărbătorii Nașterii Domnului și Liturghia de după Liturghie în parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni

Creștinii din orașul  Nisporeni, de la mic la mare, au pășit pragul bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”  din orașul Nisporeni, de Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Ei s-au împărtășit de bucuruia Sărbătorii prin rugăciunea înălțată către Sfânta Treime, aducând slavă lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra omenirii căci tot darul desăvărșit de sus este pogorând de la Tine Părintele luminii. Apoi, unii s-au împărtășit de Logosul divin prin ascultarea Sfintei Evanghelii și a cuvântului de învățătură, iar modul cel mai înalt de împărtășire a fost când majoritatea creștinilor de la mic la mare s-au apropiat de potirul euharistic, împărtășindu-se  cu cinstitul Trup și Sânge a Domnului nostru Iisus Hristos.

   La finalul Sfintei Liturghii, copiii prezenți au participat la concursul ,,BUCURIA NAȘTERII LUI HRISTOS”, răspunzând la întrebări din Sfânta Scriptură, primind daruri și icoane.

   În ajunul Sfintelor Sărbători, preotul Petru şi doi tineri voluntari au mers la casa unei bătrâne refugiate din Lugansc de frica conflictului,  i-au tăiat lemnele şi le-au depozitat pentru perioada de frig.

  Tot în aceste zile am vizitat copiii cu handicap din Vărzărești, ducându-le dulciuri și alte alimente.

   Ancoraţi fiind de bucuria Sfintelor Sărbători, copiii din grădiniţa ,,Povetea” din oraşul Nisporeni au primit dulciuri şi au fost stropiţi cu aghizma cea mare.

   Tot în aceste zile de sărbătoare preotul Petru CIOBANU a mers la casele persoanelor sărace, ducându-le daruri: pâine, produse alimentare, conserve, dulciuri, calendare, cărți și icoane.