Mitropolitul VLADIMIR a vizitat Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Hîrbovăț, r. Călărași

Joi, 15 iunie, 2023, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove aefectuat o vizită arhipăstorească în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

După ce Înaltpreasfinția Sa a vizitat, însoțit de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău și Mănăstirea „Sfânta Treime” din s. Frumoasa, s-au deplasat la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului ” din s. Hîrbovăț, r. Călărași.

Aici, Egumenul Mănăstirii, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), a întâmpinat Ierarhii.

După aceasta Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, întrucât este Sfințit Arhimandrit al acestei Sfinte Mănăstiri și a efectuat personal mai multe lucrări de construcție și renovare a unor edificii, i-a raportat Mitropolitului VLADIMIR toate etapele lucrărilor ce au fost efectuate până în prezent.

După aceasta, Arhimandritul SPIRIDON a prezentat Ierarhilor întregul ansamblu monastic, raportând toate cele care cu ajutorul lui Dumnezeu și sprijinul oamenilor mărinimoși, au fost înfăptuite și încă se efectuează la amenajarea și înfrumusețarea acestui frumos așezământ monahal.

Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a apreciat toate cele înfăptuite până în prezent în această veche și renumită vatră monahală.

Totodată, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR și Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU s-au închinat la Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, înălțând rugăciuni „pentru pacea a toată lumea și bunăstarea poporului cel binecredincios”.