Mitropolitul MELETIE de Cernăuți și Bucovina și Arhiepiscopul PETRU au săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Joi, 1 decembrie, 2022, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni a fost săvârșită Sfânta Liturghi de către Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni și Înaltpreasfințitul MELETIE, Mitropolit de Cernăuți și Bucovina.

În dimineața zilei, Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU l-a întâmpinat călduros pe înaltul oaspete, Mitropolitul MELETIE.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU are o prietenie duhovnicească de mulți ani cu Mitropolitul MELETIE, fapt pentru care a fost invitat să i-a parte la slujba solemnă (ce a avut loc pe 27 octombrie) prilejuită de împlinirea a 55 ani de viață și 30 de slujire la Sfântul Prestol a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU. Dar întrucât din binecuvântate pricini Mitropolitul MELETIE nu a putut fi prezent atunci, a ținut să-l viziteze și să slujească împreună acum cu Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.

Alături de Ierarhi au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopie de Ungheni și Nisporeni, un sobor de slujitori din Eparhia Cernăuțului, care l-au însoțit pe Mitropolitul MELETIE, dar și slujitorii Catedralei Episcopale din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și darurile duhovnicești ce le revarsă peste omenire, cerându-se prin rugăciuni stăruitoare ca Dumnezeu să dăruiască pace și ajutor spre mântuire tuturor oamenilor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a ținut un cuvânt de învățătură, după care a mulțumit Înaltului oaspete pentru prezență și împreună slujire.

La rândul său, Mitropolitul MELETIE, l-a felicita călduros pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU cu jubileile prăznuite de curând.

Menționăm că la final, Mitropolitul MELETIE a fost felicitat cu această slujire la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, de către un grup de copii, de la Grădinița Creșă ,,Guguță”, nr. 10 din mun. Ungheni.

După aceasta, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU i-a prezentat Mitropolitului MELETIE birourile de activitate ale Centrului Eparhial.

Iar după aceasta i-a prezentat viitoarea Catedrală Episcopală din Centrul Eparhial care sunt în plin proces de construcție.

La final, Mitropolitul MELETIE a apreciat munca și prodigioasa activitate arhipastorească desfășurată cu mult zel și tact pastoral de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.