Mitropolitul AGAFANGHEL a vizitat Mănăstirile din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Vineri, 28 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Ismail, plecând de la Mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” – Hîncu, în drum spre întoarcere în Ucraina, a vizita câteva Mănăstiri din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Primul așezământ monahal vizitat a fost Mănăstirea Frumoasa, unde Stareța, Egumena BENEDICTA (Mura), dimpreună cu obștea, după ce i-a întâmpinat pe Ierarhi, i-a făcut înaltului oaspete o prezentare a întregului ansamblu monastic, după care Mitropolitul Agafanghel a adresat un cuvânt de învățătură obștii.

Apoi a fost vizitată Mănăstirea Răciula, unde de asemenea Stareța, Schiegumena EUSTOLIA (Rotari), dimpreună cu obștea, după ce i-a întâmpinat pe Ierarhi, a vorbit oaspeților despre această mănăstire, după care Mitropolitul Agafanghel a adresat un cuvânt de învățătură obștii. Tot aici, la Mănăstirea Răciula, Mitropolitul AGAFANGHEL a vizitat Muzeul Sfinților închisorii.

După aceasta a fost vizitată Mănăstirea Hîrjauca, unde Starețul, Arhimandritul KIRIL (Braguța), care este și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală, după ce a întâmpinat oaspeții, a vorbit despre proiectele în derulare din această mănăstire.

De aici ospeții s-au deplasat la Mănăstirea Hîrbovăț, unde după ce Starețul, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), i-a condus pe Ierarhi în biserica „Adormirea Maicii Domnului” unde s-au închinat la Icoana Maici Domnului, făcătoare de minuni de la Hîrbovăț.

La final, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, l-a dus pe Mitropolitul AGAFANGHEL în localitatea sa de baștină, Lupa-Rece, unde i-a prezentat biserica „Cuvioas Parascheva”, pe care Înaltpreasfinția Sa a construit-o și o susține material până în prezent. Iar de aici s-au deplasat la cimitirul din localitatea, unde Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a adus florile recunoștinței la mormintele părinților Ioan și Feodosia Musteța, săvârșind și o rugăciune de pomenire pentru sufletele lor