Mesajul de felicitare al Preasfințitului Episcop PETRU, adresat Stareții Mănăstirii Hîncu, Egumena PARASCHEVA (Cazacu) cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc

Preacuvioşia Voastră, Preacuvioasă Maică Stareță,

În această zi, când Sfânta noastră Biserică face pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, Vă adresăm sincere felicitări şi binecuvântări arhiereşti. Sfânta Parascheva, al cărei nume îl purtaţi, să fie rugătoare către Sfânta Treime, iar Cuvioșia Voastră să-i urmaţi viaţa, nevoinţele şi învăţăturile, căci monahul este un om al fericirii pentru că poate comunica zilnic cu sfinții și cu Dumnezeu.

În anii care urmează să-i trăiţi, să intensificaţi și să îmbogăţiţi această fericire şi iubire dumnezeiască a vieţii care este un dar dumnezeiesc pentru fiecare. Viaţa binecuvântată de către Sfânta Treime să fie pentru Preacuvioşia Voastră, plină de rugăciune, de trăire cu Hristos şi în Hristos, o viaţă de urmare a vieţii Sfintei Cuvioase Parascheva.

Ne bucurăm pentru activitatea pe care o depuneţi în viaţa de zi cu zi în mănăstirea Hâncu ca stareţă a ei. Văzând hărnicia, abilitatea și devotamentul cu care armonizați viața monahală de aici, putem să mărturisim cu adevărat că Dumnezeu a binecuvântat această mănăstire cu o stareţă rugătoare şi jertfitoare. Căci datorită spiritului organizatoric şi rugăciunii lucrătoare, ați reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și a Cuvioasei Parascheva, să transformați Mănăstirea Hâncu, într-o perlă adevărată a monahismului din ţara noastră.

Ziua de astăzi să vă fie plină de recunoştinţă şi lumină faţă de darul vieţii pe care l-aţi primit de la Dăruitorul Ceresc.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic şi Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, „cea mult folositoare”, cum este cinstită ea în acatistul, să Vă dăruiască în continuare râvnă sfântă pentru viaţa monahală pe care o trăiţi şi multă credinţă faţă de Biserică şi Hristos.

Cu binecuvântare şi profundă preţuire,

+PETRU

Episcop de Ungheni şi Nisporeni