Mesajul de felicitare al Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, adresat Protoiereului Serghei SLĂNINĂ, Protopop de Hînceşti, cu prilejul cinstirii sfântului ocrotitor

Preacucernicia Voastră,

Preacucernice Părinte Protopop,

În această zi deosebită, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Cuviosul Serghie de la Radonej, sfântul al cărui nume îl purtați cu demnitate creștină de la taina Sfântului Botez, Vă adresez părintește, sincere cuvinte de felicitare, însoțite de arhierești binecuvântări.

Vă dorim sănătate și trupească, belșug de har și râvnă duhovnicească și ajutor de la Dumnezeu în lucrarea faptelor bune, dar și-n activitatea pastorală și misionară pe care o desfășurați.

Sunteți un preot cucernic și ascultător, un exemplu pentru multe familii creștine, îndeplinind cu succes toate binecuvântările și ascultările încredințate, iar pe lângă toate acestea găsiți timp să dați slavă lui Dumnezeu și să înfăptuiți lucrări pastorale, atât ca și Protopop în Circumscripția Hîncești, dar și ca paroh al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Lăpușna.

Ziua de astăzi să Vă fie plină de recunoştinţă şi lumină faţă de darul vieţii pe care l-aţi primit de la Dăruitorul Ceresc. Anii trăiţi să fie ani ai mântuirii şi ai sfinţirii vieţii, căci timpul în care trăim este unul al mântuirii şi sfinţirii umanităţii.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic, ca prin rugăciunile Cuviosului Serghie de la Radonej, să Vă dăruiască în continuare râvnă sfântă pentru Sfânta Taină a preoţiei şi multă credinţă faţă de Biserică şi credincioşii ei.

Cu părintească dragoste și prețuire,

+ PETRU

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni