Mesajul de felicitare adresat Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, de către Stareții și Starețele Mănăstirilor eparhiale, cu ocazia ridicării în treapta de arhiepiscop

Înaltpreasfinția Voastră,

Înaltpreasfințite Stăpâne PETRU,

Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni,

Cu smerenie și dragoste fiiască, Stareții și Starețele Mănăstirilor Eparhiale, Vă aduc cele mai frumoase felicitări pentru înalta demnitate, în care ați fost astăzi ridicat, de către Sanctitatea Sa, Preafericitul Patriarh KIRIL, în cea de Arhiepiscop!

Pentru noi, Înaltpreasfinția Voastră, mereu ați fost cel mai viu exemplu de trăire duhovnicească și arhiereul cel mai pilduitor, în trăirea Sfintei Evanghelii, iar astăzi acest lucru, a fost confirmat odată în plus.

Sf. Grigorie de Nissa spune că, ,,Fiecare din noi este pictorul propriei sale vieţi. Sufletul nostru este ca o pânză; virtuţile sunt culorile; Iisus Hristos este modelul pe care trebuie să-L pictăm”. În acest context, dorim să spunem că, Înaltpreasfinția Voastră sunt un pictor de suflete prin excelență.

Titlul pe care l-ați primit astăzi, este o dovadă de înaltă apreciere din partea Bisericii. E o formă de recunoștință pentru hărnicia și evlavia de care dați dovadă de-a lungul timpului.

De mai bine de 15 ani, de când sunteți Ierarh al Bisericii Ortodoxe din Moldova, mulțime de popor se bucură de sfaturile prețioase și de rugăciunile pe care le înălțați pentru toți.

Episcopia de Ungheni și Nisporeni, în acest răstimp, a crescut considerabil, prin multitudinea și diversitatea de activități misionar-pastorale, care s-au înfăptuit cu binecuvântarea și susținerea directă și concretă a Înaltpreasfinției Voastre. Înaltpreasfințite Stăpâne, vă dorim și în continuare, să Vă dăruiască Dumnezeu cu multă sănătate, pace sufletească, bucurie, realizări inedite ca și până acum, credință și mântuire sufletească.

Cu smerenie și prețuire, Stareții și Starețele Mănăstirilor Eparhiale