Mesaj de felicitare al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat multstimatei Cucoane Preotese Valentina DODON, cu ocazia aniversării a 45 ani de viață

Mult stimată și distinsă cucoană preoteasă Valentina,
Cu toată dragostea creștinească aducem cele mai sincere și călduroase cuvinte de felicitare și urări de bine cu ocazia zilei de naștere.
Lucrurile mici pe care le facem şi le spunem, uneori ne par nesemnificative, însă ele au o  mare importanța in timp. Un gest frumos poate lua povara celor obosiți, un cuvânt bun poate aduce într-o inimă îndurerată bucuria unei ploi de vară,  așa vă cunoaștem, o preoteasă dedicată slujirii sale frumoase, care poate aduce bucurie, sprijin şi alinare în sufletele celor ce vă cunosc.
Cunoscându-vă de mult timp, aceasta îmi oferă dreptul să afirm că, meritele Dvs, în parohie și în familie, sunt valoroase și constructive, fundamentate pe credință, iubire, corectitudine, disciplină și hărnicie.
Ați crescut şi educat 3 copii, 2 fete şi un băiat pentru care de cele mai multe ori ați mijlocit în rugăciune, în genunchi și cu candela aprinsă în fața lui Dumnezeu. Preoteasa, își împodobește sufletul cu milostenie, smerenie și rugăciune devenind o lumină vie a credinței ce arde întru slava lui Dumnezeu pentru copii, soț și întreaga parohie.
Răbdătoare și blândă, astfel vă dorim să rămâneţi, mereu aşa după cum vă știm, o mamă iubitoare, o soţie înţelegătoare şi o preoteasă devotată misiunii sale.
Talentul și darurile pe care le aveți de la Cel de Sus, să le înmulțiți și-ncontinuare, ca și până acum. Toți anii pe care o să vi-i dăruiască Dumnezeu, să fie toți binecuvântați de mâna Sa proniatoare și îmbelșugați cu sănătate, pace, har și bucurii.
Întru mulți și fericiți ani Cucoană Preoteasă!
cu stimă și respect 
+PETRU,
Episcop de Ungheni și Nisporeni