Mesaj de Felicitare adresat Preasfințitului Episcop PETRU, din partea clerului și credincioșilor eparhiei încredințate, cu ocazia a 26 ani de la hirotonirea în trepta de Ieromonah

Preasfințite Stăpâne PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni,

În urmă cu douăzeci și șase de ani, Dumnezeu V-a învrednicit să slujiți la Sfântul Altar și să înălțați rugăciuni înaintea Lui pentru mântuirea sufletelor încredințate spre păstorire.

Felicitându-Vă, ni se pare cuviincios să amintim cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care le zice Galatenilor: ,,O, copiii mei, pentru care sufăr iarăși durerile nașterii, până ce Hristos va lua chip în voi” (4, 19).

Pe tot parcursul acestor ani, Preasfințite Stăpâne, V-ați remarcat ca fiind un păstor de suflete dedicat, cu zel misionar și tact pastoral. Zi de zi, înălțând rugăciuni către Prestolul Sfintei Treimi, către Preacurata Fecioară și către toți sfinții, ne nașteți duhovnicește și ne înfășați cu binecuvântările Preasfinției Voastre.

Să Vă învrednicească Bunul Dumnezeu ca  să fiți și pe mai departe un vrednic slujitor și următor fervent al Lui; să înălțați rugi fierbinți și să fiți mijlocitor pentru noi înaintea Dumnezeului Celui în Treime lăudat și a Preacuratei Sale Maici.

Întru Mulți și binecuvântați ani, Preasfințite Stăpâne!!!