Mesaj de Condolianțe adresat Preacucernicului Protoiereu Serghei NOVAC, parohul bisericii „Sf. Ambrozie de la Optina” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, în legătură cu trecerea la cele veșnice a doamnei preotese, roaba lui Dumnezeu Larisa

Preacucernice părinte Serghei şi îndurerată familie,

Vestea despre mutarea dintre noi la cele veșnice a preotesei și soției Sfinției oastre, roaba lui Dumnezeu Larisa, o femeie cu suflet mare, stimată și iubită de toți cei din jurul său, ne-a întristat profund. Pe această cale transmitem sincere condoleanțe rudelor și apropiaților regretatei Larisa și vă asigurăm de rugăciunile noastre pentru odihna sufletului său.

O femeie creștină care și-a trăit cu supunere față de bărbat viața de preotesă dînd naștere unor copii educați și crescuți în frica lui Dumnezeu. Cunoaștem durerile și chinurile pe care l-ea suferita răposata, în urma bolii îndelungate care și a fost pricina morții la vîrsta de doar 56 ani, știm la fel că regulat frecventa sfintele slujbe și cînd a rămas țintuită la pat ruga să-i fie administrate Sfintele Taine cît mai des.

Vă suntem alături în aceste grele momente de vremelnică despărțire și ne vom ruga Mîntuitorului Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să dăruiască veșnică odihnă nou-adormitei roabei sale Larisa în fericirea și lumina drepților săi!

Veșnică ei pomenire din neam în neam!

Cu părintească dragoste şi încurajare,

+ PETRU

Episcop de Ungheni şi Nisporeni