Mesaj de condoleanțe al Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Preotesei Lilea MIHALACHI și familiei sale, cu trecerea la cele veșnice a Protoiereului Anatolie MIHALACHI, paroh al bisericii „Bunavestire”, din sect. Ungheni-Vale, mun. Ungheni

Îndoliată familie, MIHALACHI

În aceste clipe de întristare omenească, când prin rânduiala lui Dumnezeu, Preacucernicul Părinte Protoiereu, Anatolie MIHALACHI, a trecut la cele veșnice, Vă adresăm condoleanțe, transmițându-Vă sincere gânduri de mângâiere duhovnicească și îmbărbătare creștinească, încredințându-Vă totodată de compasiune și rugăciuni pentru sufletul nou-adormitul robul lui Dumnezeu, Protoiereu Anatolie.

Cunoaștem în decursul celor 60 ani de viață pământească şi 24 de slujire preoţească, Prot. Anatolie s-a dovedit a fi atât pentru familia sa, dar și pentru toți credincioşii care l-au cunoscut, un om cu suflet mare și cu dăruire de sine, săritor la nevoie, un bun gospodar şi un slujitor râvnitor.

Faptul că Prot. Anatolie a întemeiat parohia cu hramul „Bunavestire” din cartierul Ungheni-Vale, din municipiul Ungheni, ne face să credem că a avut o credinţă mare faţă de Dumnezeu şi o dragoste sufletească aparte către Maica Domnului.

Nostalgia și durerea despărțirii ce vă răvășește în aceste clipe când sufletul Protoiereului Anatolie a trecut la Domnul, să Vă fie alinată de credința în viața veșnică și Învierea Mântuitorul Hristos, dar și de nădejdea că Dumnezeu îi va odihni pentru vecie, în fericirea raiului, sufletul nou-adormitului robului Său.

Transmitem condoleanțe și cuvinte de îmbărbătare duhovnicească atât Dumnevoastră, îndoliată familie MIHALACHI, cât și tuturor credincioşilor şi enoriaşilor paroghiei „Bunavestire”, unde părintele Anatolie a slujit până la sfârşitul vieţii sale.

Vă asigurăm că îl vom purta neîntrerup şi cu dragoste, prin pomenire, în sfintele rugăciuni şi dumnezeieştile Liturghii, pe adormitul întru Domnul, Protoiereul Anatolie.

Dumnezeu să-l așeze cu drepții! Veșnică lui pomenire!

Cu nădejde întru Hristos Cel înviat din morți,

† Petru,

Episcop de Ungheni și Nisporeni

 

P. S. Sîmbătă, 3 aprilie 2021, la ora 12, trupul neînsufleţit al Protoiereului Anatolie va fi depus în biserica „Bunavestire” din cartierul Ungheni-Vale, mun. Ungheni.

        Duminică, 4 aprilie 2021, după Sfânta Liturghie, la ora 12, va fi oficiată slujba prohodului.