Mesaj de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, adresat Prot. Sava BÎRLIGA, cleric al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, cu trecerea la Domnul a mamei sale, Maria

Preacucernicia Voastră,
Preacucernice Părinte Sava,
Cu multă durere sufletească, am aflat vestea tristă a trecerii din viața aceasta a mamei Sfinției Voastre, roaba lui Dumnezeu, Maria.
În aceste momente de profundă tristeţe Vă aducem sincere condoleanţe dar și îndemn de nădejde la Domnul nostru Iisus Hristos.
În Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie. Cei morți cu trupul, prin faptele bune și rugăciunea Bisericii, continuă să trăiască și în Cer prin Duhul Sfânt Dătătorul de Viață. Nădejdea Învierii este cea care trebuie să Vă potolească tristețea și să Vă stăpânească durerea.
Cunoaștem că mama Sfinției Voastre a fost o creștină adevărată, plin de credință și nădejde în Dumnezeu, lucrând faptele mântuitoare, iubind rugăciunea, slujbele bisericești, săvârșind fapte de milostenie.
De asemenea, știm că mama Sfintiei Voastre a născut și crescut 5 copii, (4 băieți și o fată), educându-i în duhul dreptei credințe și călăuzindu-i prin povețe spre Împărăția Cerurilor.
Preacucernice Părinte Sava,
Vă asigurăm că o vom pomeni la Sfântul Altar în sfintele rugăciuni, pe mama Sfinției Voastre, roaba lui Dumnezeu Maria, rugându-L pe Milostivul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Cerească.
Avem și nădejdea că Domnul nostru Iisus Hristos, îi va dărui iertare de păcate și mântuire sufletească, primindu-l în bucuria cea nesfârșită a raiului.
Veşnică fiei ei pomenirea!
Cu dragoste întru Hristos-Domnul și compasiune sufletească,
+ PETRU,
ARHIEPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI