Mesaj de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, adresat Diaconului Ioan PETIC, cleric al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, cu trecerea la Domnul a tatălui său, IOAN

Preacucernice Părinte Diacon, Ioan PETIC,
Cu multă durere sufletească, am aflat vestea tristă a trecerii din viața aceasta a tatălui Sfinției Voastre, robului lui Dumnezeu, IOAN, la doar 53 de ani de viață.
În aceste momente de profundă tristeţe Vă aducem sincere condoleanţe, dar și îndemn de nădejde la Domnul nostru Iisus Hristos.
În Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie. Cei morți cu trupul, prin faptele bune și rugăciunea Bisericii, continuă să trăiască și în Cer prin Duhul Sfânt Dătătorul de Viață. Nădejdea Învierii este cea care trebuie să Vă potolească tristețea și să Vă stăpânească durerea.
Cunoaștem că tatăl Sfinției Voastre a fost un creștin adevărat, plin de credință și nădejde în Dumnezeu, lucrând faptele mântuitoare, iubind rugăciunea, slujbele bisericești, săvârșind fapte de milostenie și educându-și copiii în duhul dreptei credințe și călăuzindu-i prin povețe spre Împărăția Cerurilor.
Preacucernice Părinte Diacon,
Vă asigurăm că îl vom pomeni la Sfântul Altar în sfintele rugăciuni, pe tatăl Sfinției Voastre, robul lui Dumnezeu IOAN, rugându-L pe Milostivul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Cerească.
Avem și nădejdea că Domnul nostru Iisus Hristos, îi va dărui iertare de păcate și mântuire sufletească, primindu-l în bucuria cea nesfârșită a raiului.
Veşnică fiei lui pomenirea!
Cu dragoste întru Hristos-Domnul și compasiune sufletească,
+ PETRU,
ARHIEPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI