Lucrări pastoral-misionare și caritabile în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni

Recent, cu binecuvântarea şi îndemnul Înaltpreasfinţitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni, au fost înfăptuite câteva activităţi pastoral-misionare și caritabile.

Aceste activităţi, înfăptuite de Părintele Paroh, Prot. Petru CIOBANU, însumează: Repartizarea de defirete bunuri, produse alimentare și de igienă, oferite în mare parte refugiaților din Ucraina, care sunt adăpostiți în or. Nisporeni.

Bunuri au fost oferite și unor familii cu posibilități materiale reduse din cuprinsul or. Nisporeni.

În mod special menționăm că au fost procurate și oferite toate produsele alimentare pentru pasa de sărbătoare la Învierea Domnului, pentru toți refugiații din Ucraina, care sunt cazați în orașul Nisporeni. Această generoasă faptă de milostenie a fost organizată de comun cu Dna Tatiana RUSU-JIZDAN.

Specificăm că toate acestea bunuri au fost oferite prin respectiva activitate caritabilă, datorită colaborării dintre Asociația parohiei menționate „Prietenul Tuturor” cu Fundația MCharity, care prin proiecte comune au obținut mai multe ajutoare din străinătate.

De asemenea, Prot. Petru CIOBANU, în virtutea responsabilităților pastoral-mi9sionare, a înfăptuit cu un grup de enoriași ai parohiei menționate, un pelerinaj de suflet la câteva Sfinte Mănăstiri din Județul Iași, România.

Menţionăm că Prot. Petru CIOBANU, parohul comunităţii amintite, prin strădania sa şi ajutat de oameni mărinimoşi, înfătuieşte constant şi pilduitor, cu generozitate şi conştiinciozitate pastorală, multiple activităţi, sociale, culturale și educaționale, prin care îşi arată dragostea şi interesul sporit de a fi aproape de copiii şi tinerii comunităţii parohiale, care constituie în sine viitorii credincioşi activi ai bisericii, dar şi cetăţenii responsabili ai societăţii.