Liturghie Praznicală Prilejuită de Hramul Catedralei Episcopale Sfîntul Alexandru Nevski din mun. Ungheni

Joi, 12 septembrie 2019, Catedrala Episcopală din municipiul Ungheni, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, pentru a-și sărbători ocrotitorul ceresc, pe Sfântul Binecredincios Mare Kneaz Alexandru Nevski.

Serviciul divin a fost săvârșit de Chiriarhul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Preasfințitul Episcop PETRU,  înconjurat de un ales sobor de preoți şi diaconi slujitori, precum şi slujitori din Ucraina.

Alături de Preasfinţia Sa, au coliturghisit şi Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI. În timpul vohodului mic mai mulți clerici au primit medalii și înalte distincții bisericești printre care Protoiereul Grigore DODON, protopop al circumscripției Călărași.

Odată cu încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu soborul de preoți și credincioși, au făcut tradiționalul înconjor al catedralei, citind conform tradiției pericopele evanghelice ale învierii.

La final, Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, a adresat Preasfinției Sale un cuvânt de felicitare cu ocazia hramului Catedralei Episcopale, dorindu-I “sănătate fizică deplină, rigoare duhovnicească și mulți și fericiți ani” la fel au adresat cuvinte de felicitare toţi cei prezenţi înmînîd Chiriarhului buchete de flori.

Ierarhul a mulțumit pentru doririle de bine, felicitând la rându-I întreaga comunitate a credicioșilor, parohieni ai Catedralei Episcopale din municipiul Ungheni, invitându-I pe toți cei prezenți la o agapă frățească la un local din oraș unde personal a oferit celor prezenți mîncarea de sărbătoare.