Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta Liturghie în Biserica „Adormirii Maicii Domnului” din or. Nisporeni

În această zi binecuvântată de 5 noiembrie 2017, duminica a XXII-a după Rusalii când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfîntului Apostol Iacob ruda Domnului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni.

O parohie cu adevărat vie, cum o numeşte Stăpînul nostru, în cadrul căreia se lucreză mult. Cu stăruinţa părintelui paroh, Protoiereul Petru CIOBANU, sau făcut nenumărate lucrări de construcţie şi edificare a parohiei, sunt implimentate multe proiecte sociale, misionarismul, lucrul cu tinerii, implicarea în şcoală, predarea Religiei şi multe altele care nu lipsesc de aici.

Preasfinţia Sa, a fost întâmpinat călduros de Protopopul circumscripţiei Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI, parohul bisericii, Protoiereul Petru CIOBANU, şi de un număr mare de credincioşi.

Alături de Vlădica nostru la această slujbă au coliturghisit Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI şi Protopopul raionului Nisporeni Protoiereul Vitalie COZARI.

Alături de creştinii din localitate au luat parte la această slujbă oficialităţi ale conducerii locale în persoana Dn Grigorii ROBU, Primarul oraşului Nisporeni.

După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Chiriarhului, Protoiereul Vitalie COZARI a rostit un cuvânt de învăţătură scoţând în lumină importanţa pericopei evanghelice de astăzi pentru viaţa creştinului.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Preasfinţia Sa a împărtăşit un număr mare de copii şi credincioşi care au venit la Sfânta Liturghie pentru a se întâlni cu Hristos şi a se ruga pentru iertarea păcatelor. De menționat este faptul că la slujbă au fost împărtășiți cu Sfintele Taine peste 150 de creștini maturi şi copii.

La finele Sfintei Liturghii ctitorii şi binefăcătorii parohiei au primit din partea Preasfinţiei Sale, Diplome Arhiereşti.

La încheere, Chiriarhul însoţit de soborul de preoţi şi diaconi a săvîrşit slujba de Sfinţire a Temeliei  complexului cultural, social, cu hramul „Sf. Ierarh Nectarie” din curtea bisericii care v-a cuprinde in sine cantină socială pentru categoria de oameni defavorizați din cadrul parohiei, bibliotecă parohială, atelier de tîmplărie pentru copii, unde vor avea posibilitatea ca să învețe arta lemnului tinerii parohieni, clase pentru orele adăugătoare, clase pentru școala duminicală și o sală mare pentru conferințe.