ÎPS PETRU, a participat la Slujba Praznicală de la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Marinovka, regiunea Odessa, Ucraina

Vineri, 9 iulie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în vizită la Schitul ,„Acoperămîntul Maicii Domnului” din s. Marinovka, regiunea Odessa, Ucraina.

Această vizită Înaltpreasfinția Sa a înfăptuit-o, fiind invitat de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitului AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Izmail, dar și de Arhimandritul MELETIE, Starețul așezământului monahal amintit.

Menționăm că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a luat parte la Liturghia praznicală, prilejuită de sărbătorirea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Tihvinsk, copia căreia se află în acest Schit și care este cinstită deosebit de credincioșii din această regiune.

Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Mitropolit AGAFANGHEL, dimpreună cu-n impunător sobor de preoți și diaconi.

De asemenea, prezenți la Sfânta Liturghie au fost și numeroși credincioși, care au venit să cinstească Icoana Maicii Domnului „Tihvinskaia”.

Amintim și faptul că Înaltpreasfințitul PETRU, în cadrul acestei vizite și la această slujbă a fost însoțit de Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, Egumena BENEDICTA (Mura), Stareța Sfintei Mănăstiri Frumoasa, Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan), Consilier Economic Eparhial, dar și de alți viețuitori ai unor așezăminte monahale din Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

Specificăm că acest așezământ monahal, este relativ tânăr, dar cu toate acestea este frumos și bine amenajat, devenind totodată un important centru spiritual din regiunea Odesei. Iar toate acestea se datorează neobositului și energicului Mitropolit AGAFANGHEL, cel care a întemeiat acest Schit și cu ajutorul și sprijinul căruia s-a zidit și s-a înfrumusețat.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan)