ÎPS Arhiepiscop PETRU a vizitat o frumoasă și istorică mănăstire din Grecia

Marți, 20 iulie 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, aflându-se într-un pelerinaj în Grecia, a vizitat o frumoasă și istorică mânăstire, în care Înaltpreasfinția Sa, cu diferite ocazii, a și slujit uneori.

Ori de câte ori Înaltpreasfinția Sa vizitează Grecia, merge de a se închina în această mănăstire, pe care a îndrăgit-o, pentru Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, de aici.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa are un respect deosebit și față de Starețul așezământului dat și de obștea nevoitorilor de aici.

Starețul acestei mănăstiri, având la rândul său o atitudine prietenoasă și un respect deosebit față de Înaltpreasfințitul PETRU, i-a dăruit Ierarhului nostru o Panagie (Engolpion) și o Icoană a Maicii Domnului, copie a celei făcătoare de minuni din această mănăstire.

De asemenea, în semn de apreciere și dragoste creștină, Înaltpreasfințitul PETRU i-a oferit în dar, Egumenului acestei mănăstiri, o frumoasă cruce cu pietre scumpe (pectorală) și alte daruri de natură religioasă.

Menționăm că în cadrul acestei vizite, Înaltpreasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru Clerul, cinul monahal și dreptmăritorii crești din Episcopia de Ungheni și Nisporeni, în fața Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni din această mănăstire, dar și în fața părticelelor de moaște și alte sfințenii, la care s-a închinat, cerând mila lui Dumnezeu, ocrotirea Maicii Domnului și ajutorul sfinților.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)