ÎPS Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XIII-a după Rusalii

În Duminica a XIII-a după Rusalii, 19 septembrie 2021Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți credincioși cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată, ținânt totodată și un cuvânt de învățătură.

După aceasta Ierarhul a oferit Corului și credincioșilor din Catedrală dulciuri, întrucât ei duminica trecută, când s-a oficiat slujba hramului și s-a făcut la Tedeum coliva de o tonă de ciocolate, n-au luat, pentru că au permis să se îndulcească din acea colivă oaspeții prezenți atunci. De aceea Înaltpreasfinția Sa a îndulcit astăzi și pe enoriașii permanenți ai catedralei cu câteva coșuri de ciocolate.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.  

Menționăm că la ora 6 s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, la care a cântat Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan) și ipodiaconul Cătălin DIACONUL