ÎPS Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a X-a după Rusalii

În Duminica a zecea după Rusalii, 29 august 2021Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfântă Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După citirea pericopei evanghelice (Matei 17, 14-23), despre vindecarea fiului lunatic, Înaltpreasfințitul Sa, a ținut un cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul pasajului evanghelic, vorbind despre boala sufletească – păcatul, care îl dă pe om în stăpânirea diavolului; despre răutatea diavolului revărsată în viața și sufletul omului; despre nevoia de a veni la Hristos, ca să ne vindecăm sufletește; despre necesitatea postului și a rugăciunii; despre slaba credință, care nu aduce roade; despre purtarea de grijă a sufletului.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți credincioși cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

După aceasta Prot. Ștefan RÎMBU, din numele slujitorilor Catedralei Episcopale și a corpului ipodiaconal al Înaltpreasfinției Sale, a felicitat Ierarhul cu împlinirea a 29 ani de la hirotonia în treapta de ieromonah.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

Menționăm că la ora 6 s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, la care a cântat Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan) și ipodiaconul Cătălin DIACONUL