ÎPS Arhiepiscop PETRU a prezidat Adunarea ordinară a Protopopiatului Ungheni din 11.08.2021

Miercuri, 11 august 2021, s-a desfășurat Adunarea ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Ungheni.

Adunarea a avut loc în Sala mică a Palatului de Cultură din mun. Ungheni.

Ședința respectivei Adunări a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni.

Prezenţi la adunare au fost Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul circumscripției Ungheni și preoții din cadrul Protopopiatului dat.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea Protopopiatului în general, dar și a parohiilor, în parte.

În mod deosebit specificăm că Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat ca fiecare parohie să întreprindă, după posibilitate acte de caritate şi fapte de milostenie celor aflaţi în deficultăţi materiale şi de sănătate.

De asemenea, Ierarhul a îndemnat preoţii să facă catihizare mai intens în parohiile lor cu enoriaşii, mai ales cu tinerii.

Apoi au fost discutate întrebările și propunerile legate de solemnitatea slujbei hramului Catedralei Episcopale, din 12 septembrie, prilejuită de împlinirea a 800 ani de la nașterea Sfântului Binecredincios Alexandru Nevschi, ocrotitorul Sfintei Catedrale.

Totodată specificăm că în cadrul respectivei Adunări a fost prezentă, la invitația Înaltpreasfinției Sale, Dna Antonina COMERZAN, Coordonator serviciu de asistență pentru tineri și Dna Lucia FLIURȚĂ, asistent social.

Respectivele doamne au prezentat discursuri referitoare la rolul comunității religioase în asistența copiilor vulnerabili și educarea părinților pentru prevenirea intrării în dificultate.

La final, Părintele Protopop, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, a mulțumit din partea tuturor preoților Înaltpreasfinției Sale pentru prezență, sfaturi și purtare de grijă.

De asemenea, cuvinte de mulțumire au fost îndreptate și către respectivele doamne, care au prezentat comunicate interesante, ce vizează rezolvarea unor probleme acute din punct de vedere social și moral.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan)